Форум Нежухова

Теми для публікацій та розмов


НЕЖУХОВУ- 580 років.
15 листопада 2011 Марія Федоришин

Вже рік в оновленій школі.
14 листопада 2011 Марія Федоришин

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Федоришин Марія, користувач 1ua
Марія Федоришин
Тема: Вже рік в оновленій школі.
 Урочисте відкриття Нежухівської школиhttp://fortuna-gazet... alt='Надрукувати' name='Надрукувати' align='middle' border='0' style='border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-width: initial; border-color: initial; '>http://fortuna-gazet... alt='Надіслати ел. поштою' name='Надіслати ел. поштою' align='middle' border='0' style='border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-width: initial; border-color: initial; '>

http://fortuna-gazet... width='300' height='209' hspace='6' alt='Image' title='Image' border='0' style='float: right; '> Відбулося урочисте відкриття відбудованої школи у селі Нежухів. На святкове дійство були запрошені народний депутат України Віктор Швець, голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть, голова Стрийської районної ради Роман Козак, голова районної ради Євген Кухар та інші гості.

Нежухівська середня загальноосвітня школа була збудована ще у 1957 році. Але з 2005 року вона вже не могла приймати учнів, тому що перебувала в аварійному стані.

http://fortuna-gazet... width='300' height='226' hspace='6' alt='Image' title='Image' border='0' style='float: right; '>320 школярів із Нежухова та сусідніх сіл були змушені навчатися у дві зміни в переповнених класах і навіть в коридорах. За словами сільського голови Михайла Яхвана та директора школи Анатолія Смакала, увесь цей час були неодноразові звернення до вищих структур влади за допомогою у відбудові школи.

Та результативною виявилася тільки зустріч із Віктором Швецем, який особисто оглянув бездіяльне приміщення і відразу доповів Прем’єр-Міністру про критичну ситуацію.

http://fortuna-gazet... width='600' height='417' hspace='6' alt='Image' title='Image' border='0' style='float: left; '>Без звичних чиновницьких зволікань були прийняті всі необхідні документи та рішення в уряді, і село отримало із Стабілізаційного фонду необхідні кошти для того, щоб протягом восьми місяців було здійснено реконструкцію цієї школи. «Я надзвичайно щасливий, що сьогодні ми можемо констатувати, що вдалося реалізувати ідею – у найкоротші терміни відбудувати школу у селі Нежухів, - сказав, вітаючи присутніх на святі, Віктор Швець. - Це стало можливим тільки завдяки особистому сприянню Юлії Тимошенко».

http://fortuna-gazet... width='600' height='350' hspace='6' alt='Image' title='Image' border='0' style='float: left; '>Народний депутат від імені Прем’єр-Міністра України запевнив жителів села, що у наступному році обов’язково буде профінансовано і добудову спортивного комплексу школи, «і Юлія Володимирівна, як Президент України, прибуде сюди і відкриє Нежухівську середню школу у повному обсязі».

http://fortuna-gazet... width='300' height='195' hspace='6' alt='Image' title='Image' border='0' style='float: right; '>Загалом на ремонт школи Прем’єр-Міністр України Юлія Тимошенко виділила зі Стабілізаційного фонду держбюджету 2,6 млн. гривень. За вісім місяців у школі повністю замінили дах, вікна, двері, а також систему опалення та електропостачання. В оновлене до невпізнання приміщення було закуплено нові парти, крісла та шкільне обладнання. А вже з весни заплановано розпочати будівництво спортзалу з басейном.

1 грудня, під час свого візиту на Львівщині, Нежухівську школу відвідала Юлія Тимошенко, особисто оглянувши стан будівельних робіт. Як відмітив Микола Кміть, який її тоді супроводжував, приємно було, попри спонтанність цих відвідин і вечірній час, застати на місці будівництва сільського голову та директора школи, які, без сумніву, самовіддано вболівали за втілення проекту у життя.

http://fortuna-gazet... width='300' height='232' hspace='6' alt='Image' title='Image' border='0' style='float: right; '>Швидка і якісна реконструкція школи стала конкретним прикладом успішної співпраці уряду, облдержадміністрації та місцевої влади. Про це у привітальному слові громаді села сказав голова Стрийської райдержадміністрації Євген Кухар, наголошуючи на значну роль у вирішенні цього питання народного депутата: «Ми мали досить сильну ланку в особі Віктора Дмитровича Швеця, який був зв’язковим між Прем’єр-Міністром України, міністерством регіонального розвитку і державним казначейством».

Багато слів подяки пролунало і на адресу фірми-будівельника – ВАТ «Стрийбудмонтаж», та, зокрема, голови правління товариства, заслуженого будівельника України Кухара Юрія Володимировича. Адже у такі короткі строки, здавалося, неможливо здійснити сміливі плани по відбудові недіючої школи. Скептиків і тих, що сумнівалися, було вдосталь. Проте Юрій Володимирович, у свою чергу, висловив щиру подяку, насамперед, тим людям, які забезпечили фінансування проекту. «При такій підтримці ми можемо ще не раз всіх здивувати», - запевнив він.

http://fortuna-gazet... width='250' height='333' hspace='6' alt='Image' title='Image' border='0' style='float: right; '>З нагоди свята Віктор Швець від імені Юлії Тимошенко вручив всім учням та працівникам Нежухівської школи подарунки від Прем’єр-Міністра. А двом найкращим школярам – 4-класнику Сенишу Ярославу та 10-класниці Сидор Юліані – він привіз особливі подарунки – комп’ютери.

Серед святкового дійства на подвір’я школи примчали справжній віз з імпровізованим Святим Миколаєм, який вручив господарям школи символічний ключ. Після церемонії освячення та традиційного перерізання стрічки урочистості перемістилися до актового залу школи. Тут відбулося вручення безкоштовних державних актів на право володіння землею жителям села. Разом із актами вони теж отримали персональні подарунки від Юлії Тимошенко – іменне шампанське з її логотипом. А що може бути доречнішим напередодні свят?

Лілія ЦАЛИН
Фото Юрія ХАНА

 



14 листопада 2011


1


  Закрити  
  Закрити